Kakaowe naleśniki

Składniki:
Naleśniki:
– 400 ml mleka
– 1 jajko
– 100 g mąki krupczatki
– 100 g mąki pszennej
– 2-3 łyżki gorzkiego kakao
– szczypta soli
Nadzienie:
– 250 g twarogu półtłustego
– cukier waniliowy
– śmietana

Przygotowanie:
Naleśniki: Jajka wbić do miski, dodać szczyptę soli, miksując stopniowo dodawać mąkę, kakao i mleko. Miksować do uzyskania gładkiego ciasta.
Usmażyć naleśniki.
Nadzienie: Twarożek rozdrobnić, dodać cukier i śmietanę według uznania, wymieszać.
Usmażone naleśniki smarować masą z sera, zwijamy jak krokiety lub inny ulubiony sposób.

kakaowe-nalesniki

Napisz komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*