Makaron z warzywami

Makaron z warzywami to bardzo uniwersalne danie, zawsze można do niego dodać warzywa, które znajdują się w lodówce. A jeśli wolicie bardziej syte dania, polecam dodać podsmażone mięso. Smacznego!

Makaron z warzywami

Składniki:

  • 300 g makaronu np. świderki
  • 3 pomidory
  • 1 średnia świeża cukinia
  • 2 średnie cebule
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • starty żółty ser
  • listki bazylii
  • sól, pieprz
  • olej

Przygotowanie:
Makaron ugotować według przepisu podanego na opakowaniu.
Cebulę oczyścić i pokroić w kostkę, podsmażyć w rondelku na rozgrzanym oleju. Cukinie dokładnie umyć i zetrzeć na tarce (razem ze skórką), dodać do cebuli. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę, dodać do warzyw i poddusić. Dodać sok z cytryny i przyprawy. Wymieszać.
Ugotowany makaron dodać do warzyw, wymieszać z sosem.
Przed podaniem posypać serem i udekorować bazylią.

Napisz komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*