Składniki:
– 1 duży brokuł
– 5 dużych ziemniaków
– 2 marchewki
– 1 średnia cebula
– 1 litr bulionu
– groszek ptysiowy
– sól, pieprz
– olej
Przygotowanie:
Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę. Ziemniaki i marchew obrać i pokroić. Brokuł umyć i podzielić na różyczki. W garnku rozgrzać troszkę oleju i podsmażyć cebulkę, dodać pokrojone ziemniaki i marchew, poddusić około 5 minut. Dodać brokuły i zalać litrem bulionu. Gotować około 30 minut. Całość zmiksować i doprawić.
Zupę podawać z groszkiem ptysiowym lub grzankami.
Ja dodaje z 2 -3 ząbki czosnku po mixie i do zupy na talerzu przed groszkiem łyżkę śmietany. PolecAAMAMAM!!!!
Ja dodaje z 2 -3 ząbki czosnku po mixie i do zupy na talerzu przed groszkiem łyżkę śmietany. PolecAAMAMAM!!!!
Mój pierwszy krem w brokułów, nigdy nawet nie było mi dane zjeść, więc bałam się, że nie przypadnie mi do gustu, a mimo to postanowiłam zrobić. Wyszedł przepysznie! Dzięki za przepis, na pewno jeszcze nie raz go zrobię :)
Mój pierwszy krem w brokułów, nigdy nawet nie było mi dane zjeść, więc bałam się, że nie przypadnie mi do gustu, a mimo to postanowiłam zrobić. Wyszedł przepysznie! Dzięki za przepis, na pewno jeszcze nie raz go zrobię :)