Deser kokosowy z jagodami

Deser kokosowy z jagodami

Deser kokosowy z jagodami to mój sposób na rozpoczęcie weekendu. Mus jagodowy w połączeniu z lekkim kokosowym kremem posmakuje każdemu łasuchowi :) Taki deser możecie przygotować również z malinami, truskawkami albo innymi ulubionymi owocami. Miłego weekendu i smacznego!

Deeser kokosowy z jagodami

Deser kokosowy z jagodami

Składniki (na 2 porcje):

  • 150 g jagód
  • 2 łyżeczki cukru pudru
  • 120 g mleczka kokosowego 30 %
  • 120 g serka mascarpone
  • 2 łyżki wiórków kokosowych
  • kilka długich biszkoptów
  • listki mięty do dekoracji

Deser kokosoy

Przygotowanie:

Jagody opłucz, osusz, dwie łyżki owoców odłóż do dekoracji, pozostałe zmiksuj w blenderze razem z cukrem na gładki mus.
Mleczko kokosowe zmiksuj razem z serkiem mascarpone, dodaj wiórki kokosowe i wymieszaj.
W szklanych pucharkach układaj na przemian masę kokosową, połamany biszkopt, mus jagodowy, następnie masę kokosową, biszkopty i mus jagodowy. Całość przykryj pozostałą częścią masy kokosowej. Udekoruj świeżymi owocami, biszkoptem i świeżymi listkami mięty.

Podawać od razu albo po schłodzeniu.

Deser jagodowy