Paluszki francuskie z szynką

Paluszki francuskie z szynką

Kruche, serowe paluszki francuskie z szynką zapisuję do zakładki przepisy na karnawał, bo to świetna przekąska na spotkanie w gronie przyjaciół, a także na imprezy dziecięce. Polecam je, bo są pyszne i łatwe w przygotowaniu. Robi się je bardzo szybko. Smacznego!

Paluszki francuskie z szynką

Paluszki francuskie z szynką

Składniki:

  • 1 płat ciasta francuskiego
  • szynka szwarcwaldzka
  • 50 g żółtego sera
  • słodka czerwona papryka

Paluszki z ciasta francuskiego

Przygotowanie:
Ciasto francuskie rozwiń, ułóż na niej plastry szynki, a następnie zetrzyj na drobnych oczkach żółty ser. Przypraw słodką czerwoną papryką.

Ciasto francuskie z szynką i serem

Ciasto pokrój na 1,5 cm plasterki i zwić tak, aby powstała spiralka. Przełóż delikatnie na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Posyp pozostałym startym serem oraz czerwoną papryką.

Przekąska z ciasta francuskiego

Paluszki piecz w piekarniku rozgrzanym do 220°C przez około 17 minut. Po tym czasie paluszki wyjmij z piekarnika i przestudź na kratce.

Ciasto francuskie z serem