Ryba w cebuli

W trakcie zamieszania wiosenno-grillowego, polecana ryba zawieruszyła się wśród aktualnych potraw. A że lubię rybkę i danie też od czasu do czasu lubię skosztować, chciałam się podzielić przepisem.

Ryba w cebuli

Składniki:
– 3-4 płaty dorsza
– 5 dużych cebul
– 3-4 łyżki ketchupu (lub 1-2 łyżki przecieru pomidorowego)
– sól, pieprz
– 1 jajko
– mąka
– olej do smażenia

Przygotowanie:
Rybę opłukać, pokroić na cząstki, przyprawić solą i pieprzem. Obtaczać w mące i roztrzepanym jajku, smażyć na gorącym oleju z obu stron i ułożyć w naczyniu.
Cebulę obrać i cienko pokroić. Usmażyć przyprawiając solą i pieprzem. Na koniec dodać ketchupu (do smaku). Wymieszać i przełożyć na usmażoną rybę.
Smakuje na ciepło jak i na zimno.

  • http://justmydelicious.blogspot.com/ Paula

    o fajny pomysł z tą cebulą, ja planuję zrobić po grecku za kilka dni :)

  • http://smakuje.blox.pl dorota20w

    To musi być pyszne !

  • http://www.smakmojegodomu.blox.pl Jolanta Szyndlarewicz

    tak przyrządzonej ryby jeszcze nie jedlismy…zapisuję:)