To już ostatnie danie z serii Stir-fry, które chciałam zaprezentować. Jak już wcześniej pisałam, produkty potrzebne do przygotowania szybkich dań dostałam od marki BlueDragon, a w niej między innymi średnio-ostry Sos z Orzeszkami Ziemnymi Satay, który najbardziej nam smakował. Dzięki swojej kremowej konsystencji idealnie łączy się ze wszystkimi składnikami a już po pierwszym kęsie wyczuwalny jest pyszny smak prażonych orzeszków ziemnych.
Ten słoiczek na pewno jeszcze zagości na moich półkach, polecam wypróbowanie. Ten słoiczek na pewno jeszcze zagości na moich pułkach, polecam wypróbowanie. A może macie już swoje sprawdzone dania z tym sosem? Chętnie wypróbuję nowych sprawdzonych przepisów.
Składniki:
– 1 podwójna pierś kurczaka
– 1 mała cukinia
– 1 średnia cebula
– Sos z Orzeszkami Ziemnymi Satay Blue Dragon
Przygotowanie:
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i lekko podsmażyć na rozgrzanej patelni, dodać oczyszczonego kurczaka pokrojonego w cienkie paseczki, krótko obsmażyć. Cukinię obrać, usunąć nasiona i pokroić w kostkę, dodać do mięsa, przemieszać, dodać Sos z Orzeszkami Ziemnymi Satay. Gotować na wolnym ogniu przez około 7 minut.
Podawać od razu po przygotowaniu na przykład z białym ryżem.