Dziś zapraszam na kolejne danie z kuchni chińskiej, przygotowane metodą Stir-Fry. Polecam je nie tylko ze względu na szybkie przygotowanie – dania mają świetny smak i aromat. Danie nie potrzebuje żadnych dodatkowych przypraw. No może z wyjątkiem dodania odrobiny sosu Ostrygowego dla wzbogacenia smaku i mleka kokosowego aby danie nabrało kremowej konsystencji.
- 1 saszetka sosu Bazyliowego z Trawą Cytrynową Blue Dragon
- 300 g polędwicy wołowej, pokrojonej w cienkie paski
- 1 czerwona papryka
- 1 żółta papryka
- 2 łyżki oleju roślinnego
- 3 gniazda makaronu Blue Dragon (ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu)
- 50 ml mleka kokosowego Blue Dragon
- sos Ostrygowy Blue Dragon
Przygotowanie
Wołowinę podsmażać do miękkości na rozgrzanym oleju przez około 5 minut. Dodać oczyszczoną i pokrojoną w paski paprykę, podsmażać razem z mięsem przez kolejne 2 minuty. Dodać sos Bazyliowy z Trawą Cytrynową oraz ugotowany makaron Blue Dragon, wymieszać i lekko podsmażyć (do uzyskania jednej temperatury składników). Dodać mleko kokosowe, wymieszać i od razu podawać.