Biała kiełbasa

Biała kiełbasa z majerankiem

Biała kiełbasa z majerankiem, lubicie? Ja szczerze mówiąc, nie byłam zachwycona jej widokiem na surowo :) ale jak tylko ja usmażyłam, od razu zmieniłam zdanie. Nie tylko ładnie wygląda, ale też bardzo dobrze smakuje. Takim sposobem przygotujecie pyszną przekąskę z niewielkim nakładem pracy ;) Smacznego!

Biała kiełbasa z majerankiem

Biała kiełbasa z majerankiem

Składniki:

  • 400 g cienkiej białej kiełbasy (albo zwykłej) – najlepsza domowa
  • oliwa do smażenia
  • 1 łyżka majeranku
  • sól, świeżo mielony czarny pieprz

Biała kiełbasa

Przygotowanie:

Kiełbasę umyj i osusz. Kiełbasę zwiń formując ślimaka, następnie wykałaczką zepnij ślimaka – najlepiej długą, nadziewając wszystkie kiełbaski – będzie łatwiej przewracać kiełbaski. Na rozgrzanej oliwie smaż kiełbasę, aż się lekko przyrumieni. Przewróć na drugą stronę i również podsmaż. Przypraw sola, pieprzem oraz majerankiem. Podawaj gorącą z ziemniakami albo z chlebem. Do kiełbasy polecam również ostry chrzanem i musztardę.

Biała kiełbasa smażona

Napisz komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*