Coleslaw

Coleslaw z kolorowej kapusty

Coleslaw z kolorowej kapusty to odmiana tej zwykłej tradycyjnej sałatki, którą zapewne wszyscy znają i kochają :) Coleslaw z czerwonej kapusty ma piękne kolory i smakuje równie pysznie jak wygląda. Sałatka idealnie pasuje do letnich lekkich obiadów. Smacznego!

Coleslaw z kolorowej kapusty

Coleslaw z kolorowej kapusty

Składniki:

  • 1/4 małej czerwonej kapusty
  • 1/4 małej białej kapusty
  • 1/4 małej zielonej kapusty
  • 2 średnie marchewki
  • 1/2 małej cebuli (można ominąć)
  • 2 łyżki majonezu (lub jogurtu)
  • płaska łyżeczka octu winnego
  • sól, pieprz do smaku

Sałatka Coleslaw

Przygotowanie:

Usuń z kapusty zewnętrzne liście, następnie drobno posiekaj (ręcznie, albo maszynką do siekania warzyw). Marchew obierz i zetrzyj na tarce. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Wszystkie warzywa przełóż do miski i wymieszaj.
W drugiej miseczce wymieszaj majonez (albo jogurt) razem z octem winnym, solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Całość przelej do warzyw i dokładnie wymieszaj.

Coleslaw

Napisz komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*