Przepis na masło z nerkowców to kolejny pomysł na smaczne i szybkie śniadanie, do tego aromatyczna kawa i nawet deszcz za oknem nie jest w stanie popsuć mi humoru :) Życzę miłego tygodnia i smacznego!
Masło z nerkowców
Składniki:
- 300 g orzechów nerkowca prażonych lekko solonych
- 1 łyżeczka esencji waniliowej
- 1-2 łyżki miodu
- 1 łyżka delikatnej oliwy z oliwek (opcjonalnie)
- ew. banany do dekoracji
Przygotowanie:
Orzechy przełóż do blendera i miksuj je na najwyższych obrotach przez kilka minut, aż masło uzyska pożądaną gęstość (w międzyczasie rób przerwy, żeby blender się nie przegrzał). Na końcu dodaj ekstrakt (można ominąć) oraz miód i oliwę dla uzyskania większej gładkości masła.
Przygotowanym masłem posmaruj chleb, na wierzchu każdej kanapki polecam położyć plasterki banana.
Bardzo mi się podoba Twój przepis!
Bardzo mi się podoba Twój przepis!