Masło orzechowe

Masło z nerkowców

Przepis na masło z nerkowców to kolejny pomysł na smaczne i szybkie śniadanie, do tego aromatyczna kawa i nawet deszcz za oknem nie jest w stanie popsuć mi humoru :) Życzę miłego tygodnia i smacznego!

Masło z nerkowców

Masło z nerkowców

Składniki:

  • 300 g orzechów nerkowca prażonych lekko solonych
  • 1 łyżeczka esencji waniliowej
  • 1-2 łyżki miodu
  • 1 łyżka delikatnej oliwy z oliwek (opcjonalnie)
  • ew. banany do dekoracji

Masło z orzechów

Przygotowanie:
Orzechy przełóż do blendera i miksuj je na najwyższych obrotach przez kilka minut, aż masło uzyska pożądaną gęstość (w międzyczasie rób przerwy, żeby blender się nie przegrzał). Na końcu dodaj ekstrakt (można ominąć) oraz miód i oliwę dla uzyskania większej gładkości masła.
Przygotowanym masłem posmaruj chleb, na wierzchu każdej kanapki polecam położyć plasterki banana.

Masło orzechowe

2 komentarze

  1. Bardzo mi się podoba Twój przepis!

  2. Bardzo mi się podoba Twój przepis!

Napisz komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*