Szukacie pomysłu na wykorzystanie białek, które zostały Wam po smażeniu faworków i pączków? Jeśli tak, to mam dla Was szybki przepis na babeczki z bezą, do których dodałam maliny (można zastąpić truskawkami). Tak przygotowane babeczki można ładnie zapakować i wręczyć naszej Walentynce.
Składniki (12 babeczek):
– 12 babeczek czekoladowych – przepis na babeczki
– 12 dużych malin
– 3 białka
– 120 g drobnego cukru
– szczypta soli
Przygotowanie:
Upiecz 12 czekoladowych babeczek – tu podaje sprawdzony przepis na babeczki czekoladowe, a następnie przestudź je. Piekarnik ustaw na 200°C. Do białek dodaj szczyptę soli i ubij je na sztywną pianę, następnie, cały czas ubijając dodawaj po 1 łyżce cukru.
Na każdej, schłodzonej babeczce ułóż po jednej dużej malinie (mogą być świeże, albo mrożone). Ubitą pianę przełóż do szprycy i udekoruj nią wszystkie babeczki.
Babeczki wstaw ponownie do piekarnika i piecz przez około 7-10 minut (aż beza się zarumieni).
wspaniałości!
idealne dla drugiej połówki..
wspaniałości!
idealne dla drugiej połówki..
Wyglądają znakomicie, piękne i pyszne :)
Wyglądają znakomicie, piękne i pyszne :)
Prześliczne, bardzo mi się podobają :)
Prześliczne, bardzo mi się podobają :)