Babeczki czekoladowe z bezą

Babeczki czekoladowe z malinami

Szukacie pomysłu na wykorzystanie białek, które zostały Wam po smażeniu faworków i pączków? Jeśli tak, to mam dla Was szybki przepis na babeczki z bezą, do których dodałam maliny (można zastąpić truskawkami). Tak przygotowane babeczki można ładnie zapakować i wręczyć naszej Walentynce.

Babeczki czekoladowe z bezą

Składniki (12 babeczek):
– 12 babeczek czekoladowych – przepis na babeczki
– 12 dużych malin
– 3 białka
– 120 g drobnego cukru
– szczypta soli

Babeczki z bezą i malinami

Przygotowanie:
Upiecz 12 czekoladowych babeczek – tu podaje sprawdzony przepis na babeczki czekoladowe, a następnie przestudź je. Piekarnik ustaw na 200°C. Do białek dodaj szczyptę soli i ubij je na sztywną pianę, następnie, cały czas ubijając dodawaj po 1 łyżce cukru.

Piana z białek

Na każdej, schłodzonej babeczce ułóż po jednej dużej malinie (mogą być świeże, albo mrożone). Ubitą pianę przełóż do szprycy i udekoruj nią wszystkie babeczki.

Babeczki czekoladowe z bezą

Babeczki wstaw ponownie do piekarnika i piecz przez około 7-10 minut (aż beza się zarumieni).

Babeczki czekoladowe z malinami

6 komentarzy

  1. wspaniałości!
    idealne dla drugiej połówki..

  2. wspaniałości!
    idealne dla drugiej połówki..

  3. Wyglądają znakomicie, piękne i pyszne :)

  4. Wyglądają znakomicie, piękne i pyszne :)

  5. Prześliczne, bardzo mi się podobają :)

  6. Prześliczne, bardzo mi się podobają :)

Napisz komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*