Przepis na roladki łososiowe z serkiem ziołowym podane na talerzykach z chipsów. W tym roku takie podaję przekąski na powitanie Nowego Roku :) Mini roladki na jeden kęs możecie podać na wiele okazji, a zmieniając zioła czy smak chipsów, za każdym razem będą smakowały troszkę inaczej. Smacznego i szczęśliwego Nowego Roku!
Roladki łososiowe z serkiem
Składniki:
- plastry łososia wędzonego na zimno
- serek naturalny
- świeży koperek
- kiełki rzodkiewek
- chipsy ziołowe
Przygotowanie:
Koperek umyj, dokładnie osusz, następnie drobno posiekaj. Płaty łososia rozłóż na desce, każdy posmaruj serkiem i posyp koperkiem (możesz dodać również inne ulubione zioła, albo świeżo mielony pieprz). Całość zawiń w roladkę i ewentualnie skrop odrobiną sokiem cytrynowym. Roladę pokrój tworząc ślimaki.
Chipsy rozłóż na talerzu albo dużej desce, następnie na każdym płatku ułóż odrobinę kiełek rzeżuchy oraz ślimaczka łososiowego.