Biała kiełbasa z majerankiem, lubicie? Ja szczerze mówiąc, nie byłam zachwycona jej widokiem na surowo :) ale jak tylko ja usmażyłam, od razu zmieniłam zdanie. Nie tylko ładnie wygląda, ale też bardzo dobrze smakuje. Takim sposobem przygotujecie pyszną przekąskę z niewielkim nakładem pracy ;) Smacznego!
Biała kiełbasa z majerankiem
Składniki:
- 400 g cienkiej białej kiełbasy (albo zwykłej) – najlepsza domowa
- oliwa do smażenia
- 1 łyżka majeranku
- sól, świeżo mielony czarny pieprz
Przygotowanie:
Kiełbasę umyj i osusz. Kiełbasę zwiń formując ślimaka, następnie wykałaczką zepnij ślimaka – najlepiej długą, nadziewając wszystkie kiełbaski – będzie łatwiej przewracać kiełbaski. Na rozgrzanej oliwie smaż kiełbasę, aż się lekko przyrumieni. Przewróć na drugą stronę i również podsmaż. Przypraw sola, pieprzem oraz majerankiem. Podawaj gorącą z ziemniakami albo z chlebem. Do kiełbasy polecam również ostry chrzanem i musztardę.