Jajecznica z łososiem i szczypiorkiem

Jajecznica z łososiem i szczypiorkiem

Jajecznica z łososiem i szczypiorkiem na śniadanie – czy można lepiej zacząć dzień? Chyba nie. Do tego świeża, chrupiąca bułka, gorąca herbata – tylko gazety nikt nie chciał przynieść ;) Lubię takie poranki. Smacznego!

Jajecznica z łososiem i szczypiorkiem

Jajecznica z łososiem i szczypiorkiem

Składniki (2 porcje):

  • 6 jajek
  • 120 g wędzonego łososia
  • sól, świeżo mielony czarny pieprz
  • szczypiorek
  • bułki lub tosty

Najsmaczniejsza jajecznica z łososiem

Przygotowanie:

Na patelni rozgrzej tłuszcz (ja użyłam dwóch łyżek masła). Dodaj jajka, oprósz je solą i delikatnie zamieszaj. Smaż na średnim ogniu przez krótką chwilę, od czasu do czasu mieszając łyżką, tak, aby jajka delikatnie się ścięły. Pod koniec smażenia dodaj posiekany szczypiorek oraz pokrojonego na kawałki wędzonego łososia. Dopraw do smaku świeżo mielonym czarnym pieprzem i ewentualnie odrobiną soli. Ponownie delikatnie zamieszaj. Gdy łosoś się zetnie, jajecznicę przełóż na przekrojoną w połowie bułce, albo podawaj z ciepłymi tostami.

Jajecznica z łososiem

3 komentarze

  1. mmm… niebo w gębie!

  2. jajecznica sprawdza się najlepiej na śniadanie, ale w towarzystwie łososia? WOW, wypróbuję jutro, a do łososia polecam sos tzatziki lub 1000 wysp Develey

  3. jajecznica sprawdza się najlepiej na śniadanie, ale w towarzystwie łososia? WOW, wypróbuję jutro, a do łososia polecam sos tzatziki lub 1000 wysp Develey

Napisz komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*