Tatar ze śledzi i grzybów

Tatar śledziowy z kurkami

Tatar śledziowy z kurkami zamiast tradycyjnych śledzi na kolację wigilijną – a czemu nie? Polecam :) Taka nowa i pyszna potrawa zadowoli każdego domownika. Tatar polecam przygotować kilka dni przed podaniem, wtedy nabiera jednolitego smaku. Taki tatar śledziowy sprawdzi się również na stole sylwestrowym czy karnawałowym :) Smacznego!

Tatar ze śledzi i grzybówSkładniki:

  • 200 g filetów śledziowych (4 płaty matjasów)
  • 200 g kurek z zalewy solonej
  • 2 małe cebule
  • pieprz

Tatar śledziowy

Przygotowanie:
Śledzie wymocz przez kilka godzin, kilka razy wymieniając wodę. Następnie śledzie pokrój w drobną kostkę, dodaj obraną i pokrojoną w kosteczkę cebulę oraz odsączone i drobno pokrojone kurki. Następnie przypraw pieprzem i dokładnie wymieszaj.

Przygotowanie tatara

Odstaw do lodówki przynajmniej na 1-2 dni. Podawaj z pumperniklem.

Tatar śledziowy z kurkami

Napisz komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*