Surówka z kapusty kiszonej

Surówka z kapusty kiszonej

Dziś szybki przepis na szybką surówkę. Kapusta kiszona ma sporo witaminy C i dlatego polecam ją na jesienne i zimowe obiady.
Surówka ta kojarzy mi się z domowymi obiadkami, która serwowana była głównie do kotletów z ryby ale pasuje też do kotleta schabowego i mielonego.

Surówka z kapusty kiszonej

Składniki:
– 0,5kg kiszonej kapusty (najlepiej z marchewką)
– 1 mała cebula (1/2 średniej)
– 1-2 łyżki oleju
– sól, pieprz, cukier

Kapusta kiszona
Przygotowanie:
Kiszoną kapustę razem z marchewką bardzo drobno posiekać (jeśli mamy kapustę bez marchewki należy ją zetrzeć na tarce i dodać do kapusty). Cebulę obrać i drobno posiekać w kosteczkę, dodać do kapusty. Przyprawić do smaku solą świeżo mielonym pieprzem i szczyptą cukru, dodać olej i dokładnie wymieszać.

Surówka z kapusty kiszonej kojarzy mi się z typowo polskim obiadem i dlatego dodaję ją do akcji Gotujemy po polsku!, której patronem jest serwis zPierwszegoTłoczenia.pl.

Gotujemy po polsku!

 

6 komentarzy

  1. Najlepsza do rybki! ;)

  2. zgadzam się, takiej świeżo usmażonej :)

  3. Jedna z najlepszych:)

  4. Najlepsza do rybki! ;)

  5. najsmaczniejsze.pl

    zgadzam się, takiej świeżo usmażonej :)

  6. Jedna z najlepszych:)

Napisz komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*