Dziś szybki przepis na szybką surówkę. Kapusta kiszona ma sporo witaminy C i dlatego polecam ją na jesienne i zimowe obiady.
Surówka ta kojarzy mi się z domowymi obiadkami, która serwowana była głównie do kotletów z ryby ale pasuje też do kotleta schabowego i mielonego.
Składniki:
– 0,5kg kiszonej kapusty (najlepiej z marchewką)
– 1 mała cebula (1/2 średniej)
– 1-2 łyżki oleju
– sól, pieprz, cukier
Przygotowanie:
Kiszoną kapustę razem z marchewką bardzo drobno posiekać (jeśli mamy kapustę bez marchewki należy ją zetrzeć na tarce i dodać do kapusty). Cebulę obrać i drobno posiekać w kosteczkę, dodać do kapusty. Przyprawić do smaku solą świeżo mielonym pieprzem i szczyptą cukru, dodać olej i dokładnie wymieszać.
Surówka z kapusty kiszonej kojarzy mi się z typowo polskim obiadem i dlatego dodaję ją do akcji Gotujemy po polsku!, której patronem jest serwis zPierwszegoTłoczenia.pl.
Najlepsza do rybki! ;)
zgadzam się, takiej świeżo usmażonej :)
Jedna z najlepszych:)
Najlepsza do rybki! ;)
zgadzam się, takiej świeżo usmażonej :)
Jedna z najlepszych:)