Tak od poniedziałku polecam deser ananasowy, który nie jest za słodki ani za kwaśny. Jest taki w sam raz na zaczynające się upału. Oczywiście deser można dosłodzić według upodobania.
W przygotowaniu tego deseru, ważne jest, aby ananas był dojrzały i słodki.
Składniki:
– 1 świeży ananas
– 400 ml śmietanki 36%
– 50 g gorzkiej czekolady
– 1 łyżka cukru pudru
[:Listonic]
Przygotowanie:
Ananasa obrać ze skóry, pociąć i zmiksować.
Śmietankę ubić, pod koniec ubijania dodać cukier puder. Czekoladę zetrzeć na tarce.
Do salaterek włożyć po kilka łyżek musu ananasowego, następnie ubitą śmietanę i wiórki czekoladowe. Czynność powtórzyć.
Deser udekorować pozostałą śmietanką.
ale bym zjadła !
coś pysznego!
ale bym zjadła !
Jaki fajny, smaczniutki deserek. Podoba mi się!:)
coś pysznego!
Jaki fajny, smaczniutki deserek. Podoba mi się!:)