Ryba w innym wydaniu, czyli kotlety mielone z ryby. Kotlety smakowały, a ich zaletą jest to, że można zjeść je na ciepło i na zimno. Można zjeść je zaraz po przygotowaniu, albo spakować i wybrać się na piknik majowy, a gdy zgłodniejemy, posilić się pysznymi kotlecikami. Polecam!
Składniki:
– ok. 1/2 kg ryby (np. mintaj)
– 1 jajko
– 2 łyżki bułki tartej
– 1 łyżka mąki
– sól i pieprz
– zielona pietruszka
Przygotowanie:
Rybę umyć, osuszyć i zmielić. Do ryby dodać jajko, bułkę tartą, mąkę, przyprawy i pokrojoną pietruszkę. Wymieszać. Uformować kotleciki. Smażyć na rozgrzanym oleju na złocisty kolor.
super przepis. Napewno go wykorzystam, bo będąc na Mzaurach jadłem takie kotlety, ale nie mogłem znaleźć przepisu.