Kotlety z ryby

Ryba w innym wydaniu, czyli kotlety mielone z ryby. Kotlety smakowały, a ich zaletą jest to, że można zjeść je na ciepło i na zimno. Można zjeść je zaraz po przygotowaniu, albo spakować i wybrać się na piknik majowy, a gdy zgłodniejemy, posilić się pysznymi kotlecikami. Polecam!

Kotlety z ryby

Składniki:
– ok. 1/2 kg ryby (np. mintaj)
– 1 jajko
– 2 łyżki bułki tartej
– 1 łyżka mąki
– sól i pieprz
– zielona pietruszka

Przygotowanie:
Rybę umyć, osuszyć i zmielić. Do ryby dodać jajko, bułkę tartą, mąkę, przyprawy i pokrojoną pietruszkę. Wymieszać. Uformować kotleciki. Smażyć na rozgrzanym oleju na złocisty kolor.

 

Jeden komentarz

  1. Kazimierz Jurkowski

    super przepis. Napewno go wykorzystam, bo będąc na Mzaurach jadłem takie kotlety, ale nie mogłem znaleźć przepisu.

Napisz komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

*