Pasta jajeczna z wędzonym łososiem

Pasta jajeczna z wędzonym łososiem

Pasta jajeczna z wędzonym łososiem, to idealny pomysł na urozmaicenie codziennego śniadania. Pastę łososiową polecam również na śniadanie wielkanocne, z pewnością posmakuje wszystkim gościom. Smacznego!

Pasta jajeczna z wędzonym łososiem

Pasta jajeczna z wędzonym łososiem

Składniki:

  • 150 g łososia wędzonego (w plastrach)
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 1,5 łyżeczki majonezu
  • koperek (lub szczypiorek, pietruszka)
  • sól, pieprz

Pasta jajeczna z łososiem

Przygotowania:
Ugotowane na twardo jajka obierz i rozgnieć widelcem. Wędzonego łososia bardzo drobno posiekaj. Koperek opłucz, osusz i również drobno posiekaj. Łososia, koperek i rozdrobnione jajka dokładnie wymieszaj razem z majonezem. Na samym końcu pastę dopraw świeżo mielonym czarnym pieprzem i ewentualnie solą.

Pasta łososiowa

Polecam również inne domowe przepisy na pasty na kanapki:

  • To jedna z moich ulubionych past :)

  • gin

    Mmm, pastę jajeczną wielbię; z łososiem musi być jeszcze lepsza :)