Lody wiśniowo-bananowe

Lody wiśniowo-bananowe

W ostatnich dniach słoneczko mocno nas ogrzewało i z tej okazji nie mogłam przygotować nic innego niż lody. Wyszły świetne, idealne. Lekko kwaskowate i naturalnie słodkie, a do tego aksamitne. Wiśnie można zastąpić innymi owocami, lato daje wiele pysznych smaków. Polecam eksperymenty smakowe.

Lody wiśniowo-bananoweSkładniki (około 6 średnich gałek):

  • 170 g mrożonych wiśni bez pestek
  • 1 dojrzały banan
  • 70 ml śmietanki 30 %

Lody z mrożonymi wiśniami

Przygotowanie:
Banana pokroić i zmiksować razem z mrożonymi wiśniami i śmietanką. Naczynie wstawić do zamrażalnika na około godzinę, następnie zmiksować i ponownie wstawić do zamrażalnika. Czynność powtórzyć kilkakrotnie, aż lody uzyskają właściwą konsystencję.

Lody wiśniowe