Placuszki pełnoziarniste na śniadanie

Placuszki pełnoziarniste na śniadanie

Polecam Wam pyszne sycące placuszki. Nie ma większego znaczenia kiedy je przygotujecie i podacie. Świetnie pasują na śniadanie, i podwieczorek.
Placki są dla dużych i małych głodomorów, a swoje placki podałam jako drugie śniadanie, ozdabiając bitą śmietaną i świeżym ananasem.

Placki pszenne pełnoziarniste

Składniki:
– 300 ml mleka 3,2%
– 200 g serka mascarpone
– 3 jajka
– 400 g mąki pszennej pełnoziarnistej (np. Gdańskie Młyny)
– 5 łyżek cukru
– 3 łyżeczki proszku do pieczenia
– 2 łyżeczki cukru waniliowego

Placki na śniadanie
Przygotowanie:
Mleko z serkiem i jajkami wymieszać. Dodać mąkę wymieszaną z pozostałymi sypkimi składnikami. Odstawić na 20 minut. Rozgrzać olej na patelni i smażyć na nim placuszki uważając aby się nie przypaliły.

Placki pszenne
Najlepiej podawać od razu po upieczeniu, na ciepło.

Placuszki śniadaniowe