Jajka faszerowane z szynką, oliwką i papryką

Jajka faszerowane z szynką, oliwką i papryką

Święta zbliżają się wielkimi krokami, zostało mało czasu na planowanie świątecznego menu. Dlatego dziś mam dla Was nie jeden przepis ale aż trzy. Za to bardzo łatwe w przygotowaniu, każdy może tu poeksperymentować i jest mało prawdopodobne, że nie będzie smakowało.

Jajka faszerowane


Jajka faszerowane szynką

Składniki:
– 4 ugotowane na twardo jajka
– 100 g szynki
– pieprz do smaku
– zielona pietruszka
– 1 łyżka majonezu

Przygotowanie:
Ugotowane jajka obrać, przekroić w z dłuż i delikatnie wyjąć żółtka. Szynkę i pietruszkę pokroić w bardzo drobną kosteczkę, dodać majonez i połączyć z rozdrobnionym żółtkiem. Przyprawić do smaku pieprzem i dokładnie wymieszać. Przygotowanym farszem napełnić jajka (w miejscu po żółtku). Udekorować i schłodzić.

Jajka faszerowane szynką


Jajka faszerowane czarnymi oliwkami:


Składniki:

– 4 ugotowane na twardo jajka
– 12 czarnych oliwek
– pieprz do smaku
– 1 łyżka majonezu

Przygotowanie:
Ugotowane jajka obrać, przekroić w z dłuż i delikatnie wyjąć żółtka. Oliwki drobno posiekać połączyć z majonezem i z rozdrobnionymi żółtkami. Przyprawić do smaku pieprzem i dokładnie wymieszać. Przygotowanym farszem napełnić jajka (w miejscu po żółtku). Udekorować i schłodzić.

Jajka faszerowane oliwkami


Jajka faszerowane czerwoną papryką:


Składniki:

– 4 ugotowane na twardo jajka
– ¼ czerwonej papryki
– pieprz cayenne
– słodka czerwona papryka
– 1 łyżka majonezu

Przygotowanie:
Ugotowane jajka obrać, przekroić w z dłuż i delikatnie wyjąć żółtka. Czerwoną paprykę drobno posiekać połączyć z majonezem i z rozdrobnionymi żółtkami. Przyprawić do smaku papryka i pieprzem cayenne. Dokładnie wymieszać. Przygotowanym farszem napełnić jajka (w miejscu po żółtku). Udekorować i schłodzić.

Jajka faszerowane czerwoną papryką

  • Super wyglądają te różyczki z szynki:)
    ogólnie jajka prezentują się bardzo fajnie:)

  • nie dość, ze smaczne to jeszcze jak pienie podane:) pozdrawiam