Surówka z pora

Surówka z pora

Zaglądając na bloga znajdziecie sporo różnych, pysznych i sprawdzonych przepisów. Nie wiem czy się ze mną zgodzicie, ale uważam że za mało tu witamin. Postanowiłam to zmienić i od czasu do czasu dodam surówkę którą można będzie podać do obiadu (czyt. kotleta ale i nie tylko).

Surówka z pora

Składniki:
– 2 średnie pory (część biała i kawałek jasno zielony)
– 1 duże jabłko
– 2-3 łyżki majonezu
– sól i pieprz do smaku

Przygotowanie: 
Pora umyć, przekroić w z dłuż i drobno posiekać.

Por
Przełożyć do miski, dodać obrane i starte na dużych oczkach jabłko, majonez, sól i świeżo mielony pieprz.

Surówka z porem i jabłkiem
Wszystko razem dokładnie wymieszać.

Surówkę zanim podam do stołu stoi około godziny (do przegryzienia), wszystkie składniki przechodzą swoim smakiem.

Por i jabłko