Zapiekanka „leniuszka”

Zapiekanka „leniuszka”

Może dziś na obiad taką zapiekankę „leniuszka”? Bardzo pyszna, jak to zapiekanki, łatwa i szybka w wykonaniu, no i z warzywami. No i w sam raz dla leniwych, jedyne co może zniechęcić to obieranie ziemniaków, ale można posłużyć się pozostałymi po wczorajszym obiedzie (jeżeli takowe mamy), ale te 4 ziemniaki raz dwa się obiera i kroi, tak więc polecam.

Zapiekanka leniuszka

Składniki:
– 500 g ziemniaków
– 5 parówek
– 200 g mrożonego groszku z marchewką
– 150 g żółtego sera – 150 ml mleka
– 2 jajka
–  sól, pieprz

Przygotowanie:
Ziemniaki obrałam, pokroiłam w słupki i obgotowałam w osolonej wodzie i przełożyłam do brytfanki.

Ziemniaki
Ziemniaki posypałam pokrojonymi w plasterki parówkami i zmrożonym groszkiem z marchewką. Następnie posypałam startym żółtym serem i zalałam mlekiem rozmieszanym z jajkami, solą i pieprzem.

Zapiekanka - nadzienie

Zapiekanka

Zapiekankę wstawiłam do piekarnika rozgrzanego do 190°C i zapiekałam przez około 30 minut.

  • Ewa

    Ostatnio robię prawie tylko potrawy dla leniuchów :)A zapiekanki uwielbiam !

  • Fajna, leniuszkowa zapiekanka:)

  • Lubię takie leniuchowe obiady :)

  • kwiatuszek2104

    Takie lubię najbardziej :) Musi byc pycha! Pozdrawiam :)