Roladki drobiowe

Szybkie w wykonaniu, smaczne, kolorowe bo z warzywami więc w sam raz i dla dzieci. Dodatkowo do środka można włożyć np. plasterek szynki albo zamiast marchewki dać paseczek papryki. Lubię takie roladki, bo za każdym razem można sobie inaczej poeksperymentować. Najlepiej podawać pieczonymi ziemniakami, kaszą (taką jak obecnie mamy) albo z ryżem.

Roladki drobiowe

Składniki:
- 2 podwójne piersi z kurczaka
- 1 marchewka
- 2 ogórki w occie
- 4 plasterki sera
- sól, pieprz cayenne

Przygotowanie:
Piersi kurczaka opłukać, oczyścić i rozbić na cienkie kotlety. Marchewkę obrać i ugotować. Ogórki i marchewkę pokroić w słupki. Kotlety oprószyć solą i pieprzem. Na każdym kotlecie ułożyć plasterek sera, następnie po dwa słupki marchewki i ogórka.


Zwinąć w ciasne roladki i spiąć wykałaczką. Rozgrzać patelnię, roladki obsmażać z każdej strony.


Najlepiej smażyć na średnim ogniu aby za mocno się nie spiekły a w środku były usmażone.


Roladki drobiowe biorą udział w akcji „Gotujemy po polsku!”, której patronem jest serwis zPierwszegoTłoczenia.pl.



Komentarze do wpisu: “Roladki drobiowe

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>