Arbuz z fetą i miętą

Arbuz z fetą i miętą

Lato chyba już za nami, dziś bardzo wietrznie. I jak to mówią? Wieje jak w Kieleckim – czemu? nie pytajcie, bo nie mam zielonego pojęcia.
Jeśli mamy się żegnać z latem to mam sałatkę w sam raz na tę chwilę.
Sałatka z arbuza z dodatkiem mięty, fety i lekkim posmaku cytrynowo-miodowym jest orzeźwiająca, lekka a przede wszystkim letnia.
Składniki podaję na dwie porcje.

Arbuz z fetą i miętą

Składniki:
– 20 kosteczek arbuza bez pestek (około 1 cm)
– 6 kosteczek sera feta (około 1 cm)
– 4 łyżki cytryny
– 2 łyżki miodu lipowego
– garść pokrojonej świeżej mięty

[:Listonic]

Przygotowanie:
Do salaterek wkładamy arbuza, fetę i posiekaną miętę. To wszystko polać sokiem z cytryny dokładnie wymieszanym z miodem.


Sałatka prosta i szybka w wykonaniu o oryginalnym smaku. Przepis zaczerpnięty ze strony www.kwestiasmaku.com.

12 komentarzy

  1. fajne to zdjęcie z kostkami :)

  2. mam dwie koleżanki i jednego kolegę w Kielcach, mogę spytać (;

  3. hehe, virdianka możesz dopytać, będziemy wiedzieć czy nie obrażamy ich miasta

  4. Ostatnio też odkryłam tą sałatkę :) Prosta, ale bardzo smaczna :)

  5. fajne to zdjęcie z kostkami :)

  6. mam dwie koleżanki i jednego kolegę w Kielcach, mogę spytać (;

  7. Robiłam podobną według przepisu Nigelli i tez była bardzo dobra:)

  8. najsmaczniejsze.pl

    hehe, virdianka możesz dopytać, będziemy wiedzieć czy nie obrażamy ich miasta

  9. super wygląda takiego połączenia jeszcze nie próbowałam

  10. Ostatnio też odkryłam tą sałatkę :) Prosta, ale bardzo smaczna :)

  11. Robiłam podobną według przepisu Nigelli i tez była bardzo dobra:)

  12. super wygląda takiego połączenia jeszcze nie próbowałam

Napisz komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*