Arbuz z fetą i miętą

Arbuz z fetą i miętą

Lato chyba już za nami, dziś bardzo wietrznie. I jak to mówią? Wieje jak w Kieleckim – czemu? nie pytajcie, bo nie mam zielonego pojęcia.
Jeśli mamy się żegnać z latem to mam sałatkę w sam raz na tę chwilę.
Sałatka z arbuza z dodatkiem mięty, fety i lekkim posmaku cytrynowo-miodowym jest orzeźwiająca, lekka a przede wszystkim letnia.
Składniki podaję na dwie porcje.

Arbuz z fetą i miętą

Składniki:
– 20 kosteczek arbuza bez pestek (około 1 cm)
– 6 kosteczek sera feta (około 1 cm)
– 4 łyżki cytryny
– 2 łyżki miodu lipowego
– garść pokrojonej świeżej mięty

Przygotowanie:
Do salaterek wkładamy arbuza, fetę i posiekaną miętę. To wszystko polać sokiem z cytryny dokładnie wymieszanym z miodem.


Sałatka prosta i szybka w wykonaniu o oryginalnym smaku. Przepis zaczerpnięty ze strony www.kwestiasmaku.com.

  • fajne to zdjęcie z kostkami :)

  • mam dwie koleżanki i jednego kolegę w Kielcach, mogę spytać (;

  • hehe, virdianka możesz dopytać, będziemy wiedzieć czy nie obrażamy ich miasta

  • Ostatnio też odkryłam tą sałatkę :) Prosta, ale bardzo smaczna :)

  • Robiłam podobną według przepisu Nigelli i tez była bardzo dobra:)

  • iza

    super wygląda takiego połączenia jeszcze nie próbowałam