Jajka faszerowane

Jajka faszerowane

Zatęskniłam za wiosną. Przy tak wielkiej ilości śniegu, wiatru i mrozu to chyba nie dziwi nikogo. Ale jak słoneczko poświeci i nie ma chlapy to jest pięknie, wiec tak do końca to nie narzekam na zimę.

Jajka faszerowane

Składniki:
– 6 jajek
– 30 g szynki w plastrach
– 2 łyżki majonezu
– 1 łyżka musztardy
– szczypiorek
– rzodkiewki
– sałata

Przygotowanie:
Jajka ugotować, przestudzić i obrać ze skorupek. Przekroić w z dłuż na dwie połowy. Wydrążyć żółtka. Szynkę pokroić w drobną kosteczkę, szczypiorek (ilość według uznania) umyć i drobno pokroić. Razem dodać do żółtek i wymieszać z majonezem i musztardą. Przyprawić do smaku.
Powstały farsz nakładać małą łyżeczką w puste miejsca po żółtkach formując „wysepkę”. Układać na liściach sałaty, przyozdobić rzodkiewką.
Podawać ze świeżym pieczywem.

 

  • Sliczne zdjecie :) Musi byc pyszne :) Mam teraz ochote na tak przygotowane jajka :)

  • Też bardzo lubie faszerowane jajka. Robię podobne. Piękne zdjęcie, pięknie ubrane jajka:)

  • tak, były pyszne, trochę zabawy, ładny widok – „3 sekundy” i tyle ich widziano ;)

  • Mam słabość do jajek faszerowanych takie dwa razy do buzi :) Pycha też muszę zrobić

  • Szuper zaraz to zrobie