Pierś kurczaka pod marchewką

Jadłam już różne wydania piersi kurczaka, ale ta potrawa była pyszna. Kurczak był soczysty i marchewka aromatyczna. W podobnej wersji robiłam Rybę zapiekaną z warzywami, polecam – wyszła naprawdę pysznie.

Pierś kurczaka pod marchewką

Składniki:
– 2 piersi kurczaka
– 2 marchewki
– 1 pietruszka
– pół pęczka natki pietruszki
– sól
– pieprz
– olej

Przygotowanie:
Pierś kurczaka umyć, usunąć błonki i przyprawić solą i pieprzem. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Warzywa umyć, oczyścić i zetrzeć na tarce. Wymieszać razem z zieloną pietruszką i ułożyć na kurczaku. Lekko skropić olejem.
Przykryć naczynie szklaną pokrywką. Piec w rozgrzanym do 200°C piekarniku przez około 30 minut.

 

  • http://magicznakuchnia.blox.pl/html bryssska

    ja kiedyś podobnie robiłam rybę zapiekaną i była rewelacyjna, więc piersi z kurczaka muszą być jeszcze lepsze

  • http://www.smakmojegodomu.blox.pl Jolanta Szyndlarewicz

    ja robię rybę w kapuście i marchewce, ale piersi nie próbowałam….

  • Kasia

    Pyszne i proste. tak proste, że mi wyszło:) Dzięki!!

  • http://najsmaczniejsze.pl/ najsmaczniejsze.pl

    Kasiu miło mi to słyszeć

  • ula

    dziś to zrobię…..napiszę jak smakowało