Ryba w papilotach

Ryba w papilotach

Przygotowanie takiej ryby, to nic trudnego. Wystarczy kilka podstawowych przypraw, odrobina masła i już po kilku minutach pieczenia w piekarniku, można delektować się smakiem i zapachem pysznej ryby, do której polecam podać sos jogurtowy.

Ryba w papilotach

Składniki:
– 300 g ryby (np. dorsz, łosoś)
– masło
– sól
– pieprz
– folia aluminiowa

Przygotowanie:
Rybę oczyścić ze skóry i ości (przyrządziłam dorsza). Przyprawić solą i pieprzem (można też skropić cytryną). Ułożyć w folii aluminiowej. Na rybie położyć kilka plasterków masła. Zawinąć folię i nakłuć od góry widelcem.
Rybę piec w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez około 20 minut.

Podawać na przykład z sosem jogurtowo-koperkowym.