Buraczki na ciepło

Można powiedzieć ile domów tyle sposobów na przyrządzenie buraczków na ciepło. Podaję jedną z propozycji. W przyszłości inne opcje – równie pyszne :)

Buraczki na ciepło

Składniki:
- 4 buraki
- 3 łyżki oleju
- 1/2 szklanki wody
- sól
- pieprz

Przygotowanie:
Buraki obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach (najlepiej maszynką bo buraki są twarde). W garnku rozgrzać olej, wrzucić buraki, dolać wody. Po zagotowaniu wody, zmniejszyć temperaturę palnika, buraczki dusić pod przykryciem. Buraczki od czasu do czasu zamieszać, uważając aby się nie przypaliły. W razie potrzeby dolać odrobinę wody.
Po uzyskaniu odpowiedniej miękkości buraczków, doprawić do smaku solą i pieprzem.

1218X_2009_2



Komentarze do wpisu: “Buraczki na ciepło

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>