Naleśniki z mięsem i warzywami

Naleśniki z mięsem i warzywami

Naleśniki wyszły całkowicie przypadkowo. Czasami tak mam, że nie mam pomysłu na obiad, wtedy zaglądam do lodówki i szperam po szafkach. Tak też było tym razem. Złożyłam kilka składników, które znalazłam i powstał bardzo pyszny obiad. Smacznego!

Naleśniki z mięsem i warzywami

Składniki:
– 8-10 naleśników
– ok. 250 g mięsa mielonego (np. wieprzowego)
– 1 cebula
– mały brokuł (lub połowa)
– 1/2 puszki pomidorów w zalewie
– ok. 150 g sera żółtego
– sól, pieprz

Przygotowanie:
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać mielone mięso. Podsmażyć. Dodać rozdrobnione pomidory z sosem. Brokuł podzielić na małe różyczki, umyć i sparzyć we wrzątku. Odcedzić. Dodać do farszu i wymieszać. Przyprawić do smaku. Poddusić. Na końcu dodać rozdrobniony ser, by farsz był bardziej spoisty.
Farsz układamy na naleśnikach i zawijać jak krokiety. Przed podaniem podsmażyć na maśle.

Polecam ten sprawdzony przepis na naleśniki.